vrijdag 7 september 2018

Veilige en fijne start van het schooljaar!


De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er al op. Het weekend kan beginnen. Beide jongens zitten nu in het middelbaar. We namen in juni afscheid van de lagere school Don Bosco De Puzzel. Toen we in 2007 op de Werchtersesteenweg kwamen wonen, vonden we dat de meest logische keuze wegens heel dichtbij.

Niet voor elk kind loopt het begin van een schooljaar vlot. Wennen aan nieuwe juf of meester, nieuwe klasgenoten, de drukte op de speelplaats, … Niet alle kinderen kunnen daarmee om. Zorg in een school is belangrijk. Zorg die gedragen wordt door het hele team, van juf tot secretariaatsmedewerker. Dat vonden we ook. Tom en ik wilden daarvoor iets teruggeven en dus beslisten we jaren geleden lid te worden van de Ouderraad. 

Door een plaats op de wei van Rock Werchter in 2013 met de ouderraad te kunnen krijgen, steeg het budget. Op die manier kon er geïnvesteerd worden in digitale borden, speeltuigen voor kleuters van het centrum en Sint-Adriaan, muziekinstrumenten, project digitale wolven en niet te vergeten het ‘groene school project’.

Tijdens de laatste editie van RW kregen we bezoek van een journalist die onze taak wel heel uitvoerig beschreef😊Lees meer op 
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180705_03599458


Ik zette mee mijn schouders onder de werkgroep verkeersveiligheid aan de school. Elk kind zou voortaan een fluovestje van de ouderraad cadeau krijgen. In ruil werd het verplicht het te dragen voor en na school, tijdens uitstappen, op wandeltocht, … Zichtbaarheid vonden we een eerste belangrijke stap. 

Een bevraging van de ouders bracht de gevaarlijke punten aan het licht. Eén daarvan is het rond punt aan de school. 

Zo werd een schooljaar later een manier gezocht om een Octopuspaal aan de school te plaatsen. Op die manier werd de school voor doorgaand verkeer zichtbaar.
Het kostte bijzonder veel moeite maar met subsidies van de Provincie Vlaams-Brabant lukte het ons.


 
In het kader van meer verkeersveilige schoolomgevingen deed de ouderraad ook mee aan de Ethias Award en was de school uiteindelijk bij de laatste 20 geselecteerd. We wonnen niet maar deden op die manier wel aan sensibilisering. Onze werkgroep deed er ook veel ideeën op van andere scholen. Zoveel mogelijk kinderen te voet en met de fiets naar school laten komen, blijft een belangrijk doel om te bereiken.


De Ouderraad wil ook mensen samen brengen. 
De jaarlijkse ‘kloosterquiz’ is een traditie geworden.
Ouders, grootouders en sympathisanten zetten zich dan schrap voor een avond in- en ontspanning!

Tom zie je hier aan het werk als 'Chef-tecniek'😉 We hebben samen altijd het gevoel gehad in ploeg aan de school mee te kunnen bouwen. Dat vonden we bijzonder fijn. Ik wens jullie kinderen en ook alle 'onderwijsmensen' een bijzonder mooi en leerrijk schooljaar! Maar vooral een veilig schooljaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten