vrijdag 9 november 2018

Wittelintjesdag V&M 9/11/2018

Op 9 november voert V&M actie tegen misbruik van vrouwen door witte lintjes uit te delen.

Sinds 1994 gebeurt dit door vele dames van V&M om aan te tonen dat ze steeds pleitbezorger zijn geweest voor meer politieke aandacht voor het thema van geweld tegen vrouwen, geïnspireerd vanuit het Canadese voorbeeld van een groep mannen die zich duidelijk wilden kanten tegen geweld op vrouwen.

Jaarlijks wordt er een thema in de kijker geplaatst, bijvoorbeeld intrafamiliaal geweld tegen vrouwen/kinderen, ouderenmishandeling, slachtoffer- en in dadertherapie via daderhulpverlening, …

Vorig jaar lag de keuze om seksisme op het werk in de schijnwerper te plaatsen. Het bleek al lang een taboe waar het niet duidelijk is waar de grenzen liggen.
'Foto aan Haacht -station: Wittelintjesactie 2017 met Ria Sengier, Annemie Buedts, Brigitte Goossens, Brigitte Mouligneau en ik. Ondertussen werd ook Greta Holmer actief lid bij V&M Haacht.'Dit jaar wordt actie gevoerd tegen tienerpooiers.
Waarom? Omdat deze vreselijke vorm van mensenhandel gestopt moet worden!

We delen digitaal vanop onze FB pagina van CD&V Haacht het bericht met wit lintje. Zo wordt een thema alweer uit de taboesfeer gehaald. 


Lees meer over onze beleidsvoorstellen via onze website: http://www.vrouwenmaatschappij.be/Witte%20lintjesactie'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten